Vraag een offerte aan
  • Lorem ipsum

Van boom tot tafel: Het proces achter onze maatwerk houten tafels

31 Jul 2024
door Iris van Meubols

Bij Meubols draait alles om vakmanschap en kwaliteit. Onze maatwerk houten tafels zijn niet zomaar meubelstukken; ze zijn het resultaat van een zorgvuldig en gepassioneerd proces dat begint bij het selecteren van de beste bomen en eindigt met een prachtig afgewerkt product in jouw huis. In deze blogpost nemen we je mee op een reis van boom tot tafel en laten we zien hoe we bij Meubols werken om jouw droomtafel te realiseren.

Stap 1: Selectie van het hout

Het proces begint met de selectie van het hout. We werken met verschillende houtsoorten zoals eikenhout en notenhout, elk met unieke eigenschappen en esthetiek. Onze houtleveranciers kiezen zorgvuldig bomen uit die voldoen aan onze strenge kwaliteitsnormen.

Eikenhout: Bekend om zijn duurzaamheid en mooie nerfpatroon. Het is een populaire keuze voor zowel klassieke als moderne tafels. Notenhout: Geeft een rijke, donkere kleur en heeft een luxueuze uitstraling. Perfect voor wie een statement piece wil.

Stap 2: Het droogproces

Na de selectie van het hout, ondergaat het een droogproces. Dit is een cruciale stap om te voorkomen dat het hout gaat kromtrekken of barsten. Het hout wordt eerst natuurlijk gedroogd in de buitenlucht en vervolgens in een gecontroleerde omgeving om het vochtgehalte te verlagen tot een stabiel niveau.

Luchtgedroogd: Het hout wordt gedurende enkele maanden tot een jaar buiten gedroogd, afhankelijk van de dikte en soort. Klinisch gedroogd: Vervolgens wordt het hout in een droogkamer geplaatst om het laatste restvocht te verwijderen en het hout te stabiliseren.

Stap 3: Het ontwerp

Onze interieurdesigners werken nauw samen met jou om het perfecte ontwerp voor jouw tafel te creëren. Tijdens een gratis huisbezoek bespreken we je wensen, de stijl van je interieur, en de functionaliteit van de tafel.

Schetsen en 3D-modellen: We maken schetsen en 3D-renderings om een visueel beeld te geven van het eindresultaat.Materialen en afwerkingen: We helpen je bij het kiezen van de juiste houtsoort en afwerking, zoals een natuurlijke olie of een matte lak, om de schoonheid van het hout te benadrukken.

Stap 4: Het vervaardigingsproces

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaat ons team van vakmensen aan de slag in onze werkplaats. Hier komt het ambachtelijke werk tot leven.

Op maat zagen: Het hout wordt op de juiste maat en vorm gezaagd volgens het ontwerp. Samenstellen: De verschillende onderdelen van de tafel worden zorgvuldig samengesteld en verlijmd. Onze vakmensen zorgen ervoor dat elke verbinding perfect past. Schuren: De tafel wordt grondig geschuurd om een glad oppervlak te creëren dat klaar is voor de afwerking.

Stap 5: De afwerking

De afwerking is een van de belangrijkste stappen in het proces. Het bepaalt niet alleen de uiteindelijke uitstraling van de tafel, maar beschermt het hout ook tegen slijtage en schade.

Kleuren en beitsen: Als je een specifieke kleur of beits hebt gekozen, wordt deze nu aangebracht. Olie of lak: Het hout wordt afgewerkt met een natuurlijke olie of lak om het te beschermen en de natuurlijke schoonheid van de nerf te accentueren. Polijsten: Ten slotte wordt de tafel gepolijst om een perfecte afwerking te garanderen.

Stap 6: Levering en plaatsing

Wanneer de tafel volledig is afgewerkt, wordt deze zorgvuldig verpakt en naar jouw huis vervoerd. Ons team zorgt voor een zorgvuldige levering en plaatsing van de tafel, zodat je direct kunt genieten van je nieuwe meubelstuk.

Veilige verpakking: De tafel wordt beschermd tegen beschadigingen tijdens het transport. Installatie: Ons team plaatst de tafel op de gewenste plek en zorgt ervoor dat alles perfect is afgesteld.

Waarom kiezen voor een maatwerk houten tafel van Meubols?

Onze maatwerk houten tafels zijn meer dan alleen een meubelstuk; ze zijn een investering in kwaliteit en vakmanschap. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor een maatwerk tafel van Meubols:

Uniek en persoonlijk: Elke tafel is uniek en volledig afgestemd op jouw wensen en de stijl van je interieur.Hoogwaardige materialen: We gebruiken alleen de beste houtsoorten en afwerkingen om ervoor te zorgen dat je tafel jarenlang meegaat. Vakmanschap: Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en passie voor houtbewerking, wat resulteert in producten van de hoogste kwaliteit. Gratis interieuradvies: Onze interieurdesigners helpen je gratis bij het maken van de beste keuze voor jouw huis.

Ontdek de mogelijkheden

Bij Meubols zijn we trots op ons vakmanschap en de kwaliteit van onze maatwerk tafels. Wil jij ook een unieke, op maat gemaakte houten tafel die perfect aansluit bij jouw interieur? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. Laat ons jouw droomtafel realiseren en geniet van een prachtig meubelstuk dat een leven lang meegaat.

Bij Meubols creëren we niet zomaar tafels; we creëren kunstwerken die jouw huis verrijken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter