Vraag een offerte aan
  • Lorem ipsum

Materialen en onderhoud: Travertine

26 Jun 2024
door Iris van Meubols

Travertine is een type kalksteen dat gevormd wordt door de neerslag van calciumcarbonaat uit mineraalrijke bronnen, meestal heetwaterbronnen. Het heeft een karakteristiek uiterlijk met een poreuze structuur en een unieke, vaak bandvormige, afzettingslagen. Travertine komt voor in een scala aan aardetinten, waaronder wit, crème, beige, en bruin, en heeft een natuurlijke, rustieke charme die het populair maakt in zowel klassieke als moderne interieurontwerpen.

Kenmerken van travertine:

  1. Esthetiek: Travertine heeft een tijdloze en elegante uitstraling met zijn natuurlijke kleuren en patronen. De variatie in textuur en kleur maakt elk stuk uniek.
  2. Duurzaamheid: Travertine is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen slijtage, hoewel het zachter is dan marmer en graniet.
  3. Poreusheid: Het poreuze karakter van travertine geeft het een unieke textuur, maar kan ook betekenen dat het gevoelig is voor vlekken en vochtindringing als het niet goed verzegeld is.
  4. Veelzijdigheid: Travertine kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is geschikt voor verschillende toepassingen zoals vloeren, wanden en meubels.

Het proces van Meubols omvat de volgende stappen:

  1. Selectie van het travertine: Meubols kiest zorgvuldig travertine van de hoogste kwaliteit, waarbij gelet wordt op kleur, textuur en consistentie. Ze werken met blokken en platen travertine die zorgvuldig worden geselecteerd om de mooiste patronen en kleurvariaties te verkrijgen.

  2. Ontwerp en maatwerk: Samen met de klant wordt een uniek tafelontwerp ontwikkeld. Dit ontwerp houdt rekening met de specifieke wensen en behoeften van de klant, zoals afmetingen, vorm, stijl en afwerking. De natuurlijke schoonheid van travertine kan worden benut in verschillende stijlen, van rustiek tot modern.

  3. Bewerking van het travertine: Ervaren vakmensen bij Meubols gebruiken gespecialiseerde technieken om het travertine te snijden en te vormen. Dit omvat het zagen, schuren en polijsten van het travertine om de gewenste vorm en afwerking te bereiken. Het travertine kan worden gepolijst voor een glanzende afwerking of mat gelaten voor een meer natuurlijke uitstraling.

  4. Behandeling en afwerking: Om de duurzaamheid en vlekbestendigheid van travertine te verbeteren, wordt het oppervlak vaak behandeld met een sealer. Dit helpt om de natuurlijke schoonheid te behouden en te beschermen tegen vocht en vlekken.

  5. Constructie van de tafel: Het travertine tafelblad wordt gecombineerd met een zorgvuldig ontworpen onderstel. Meubols biedt verschillende opties voor tafelonderstellen, die kunnen variëren van hout en metaal tot andere materialen die passen bij het ontwerp en de stijl van de tafel. De constructie wordt uitgevoerd met precisie en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat de tafel stevig en duurzaam is.

  6. Montage en installatie: Het afgewerkte tafelblad en onderstel worden samengevoegd en de volledige tafel ondergaat een kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat elk detail perfect is. Meubols zorgt ervoor dat de op maat gemaakte tafel veilig bij de klant wordt afgeleverd en geïnstalleerd.

  7. Nazorg en onderhoud: Meubols biedt vaak ook onderhoudsinstructies om de levensduur en esthetische waarde van de tafel te maximaliseren. Dit omvat tips voor het reinigen en beschermen van het travertineoppervlak.

 

Onderhoud:

Travertin is een poreus materiaal dat gevoelig is voor vlekken en krassen, maar met de juiste verzorging blijft het jarenlang mooi. Onderhoudstips voor travertin tafels:

- Reinig de tafel met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel.

- Vermijd zuren en agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het travertin kunnen beschadigen.

- Gebruik onderzetters en placemats om vlekken en krassen te voorkomen.

- Behandel de tafel jaarlijks met een speciale travertinsealer om het oppervlak te beschermen tegen vocht en vuil.

Travertin is een natuurproduct en kan na verloop van tijd lichte kleurveranderingen ondergaan. Door het juiste onderhoud blijft het travertin echter jarenlang mooi.

 

Benieuwd naar de verschillende eikenhouten tafels die wij al hebben gemaakt of gewoon wat inspiratie opdoen? Klik dan hier.

Heb je een idee in je hoofd van hoe je de tafel wilt, maar wil je graag even met ons overleggen wat hierin mogelijk is? Of wil je langskomen bij ons in de showroom? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter