Vraag een offerte aan
  • Lorem ipsum

Materialen en onderhoud: Marmer

26 Jun 2024
door Iris van Meubols

Marmer is een metamorf gesteente dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (calciet). Het ontstaat door de metamorfose van kalksteen onder hoge druk en temperatuur, wat resulteert in een dichte, kristallijne structuur. Marmer staat bekend om zijn schoonheid, duurzaamheid en het variërende kleurenspectrum, van wit en grijs tot roze, groen, en zwart. De unieke aderen en patronen in marmer maken elk stuk uniek en zeer gewaardeerd in de wereld van design en architectuur.

Marmer is back on track. Het geaderde natuursteen zorgt voor rust en de prachtige nerven en subtiele kleurverloop geven een chique uitstraling. Bij Meubols houden we niet van nep-materialen, vandaar dat dit blad voor 100% uit echt Italiaans marmer bestaat! Het marmer importeren wij zelf uit marmergroeven in Italië. Alleen het allermooiste marmer wordt geselecteerd. Omdat we de blokken zelf selecteren zijn we zeker van de beste en meest consistente kwaliteit. Zo komt u als consument en wij als leverancier nooit voor verrassingen te staan. In Nederland worden de bladen op maat gefreesd en naar nederlandse kwaliteitsstandaard afgewerkt. In onze werkplaats wordt het onderstel geproduceerd volledig op maat en uiteindelijk samengevoegd met het blad. Voilà uw ware eyecatcher! Marmer valt makkelijk te combineren met andere natuurlijke elementen. Denk hierbij aan een houten vloer, pasteltinten en fijne vloerkleden. Door de aderstructuur van het marmer ontstaat er een rijke, natuurlijke uitstraling wat jouw interieur extra benadrukt. Wil je jouw interieur net dat beetje extra geven, combineer het marmer dan met fluweel en brass goud.

Kenmerken van marmer:

  1. Esthetiek: Marmer heeft een tijdloze en luxueuze uitstraling dankzij zijn unieke aderen en variaties in kleur.
  2. Duurzaamheid: Hoewel marmer relatief zacht is vergeleken met andere steensoorten zoals graniet, is het toch behoorlijk duurzaam en slijtvast.
  3. Hittebestendigheid: Marmer kan goed tegen hitte, wat het ideaal maakt voor gebruik in keukens en als tafelblad.
  4. Eenvoudig te polijsten: Marmer kan tot een hoge glans worden gepolijst, wat zijn natuurlijke schoonheid benadrukt en het oppervlak glad en aantrekkelijk maakt.

Het proces van Meubols omvat de volgende stappen:

  1. Selectie van het marmer: Meubols kiest zorgvuldig marmer van de hoogste kwaliteit uit, waarbij gelet wordt op kleur, adering en consistentie. Dit zorgt ervoor dat elk tafelblad uniek is en voldoet aan de esthetische en structurele eisen.

  2. Ontwerp en maatwerk: In samenwerking met de klant wordt een uniek tafelontwerp gecreëerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke wensen en behoeften van de klant, zoals afmetingen, vorm, stijl en afwerking. Meubols biedt een breed scala aan ontwerpopties, van modern en minimalistisch tot klassiek en weelderig.

  3. Bewerking van het marmer: Ervaren vakmensen bij Meubols gebruiken geavanceerde technieken om het marmer te snijden en te vormen. Dit omvat het zagen, schuren en polijsten van het marmer om de gewenste vorm en afwerking te bereiken. Veel aandacht wordt besteed aan details zoals randen en hoeken om een perfecte afwerking te garanderen.

  4. Constructie van de tafel: Het marmeren tafelblad wordt gecombineerd met een zorgvuldig ontworpen onderstel, dat kan variëren van hout en metaal tot andere materialen die de klant wenst. De constructie wordt uitgevoerd met precisie en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat de tafel stevig en duurzaam is.

  5. Afwerking en behandeling: Het marmer wordt vaak behandeld met een sealer om het te beschermen tegen vlekken en beschadigingen. Dit helpt de natuurlijke schoonheid en glans van het marmer te behouden, zelfs bij dagelijks gebruik.

  6. Levering en installatie: Tot slot zorgt Meubols ervoor dat de op maat gemaakte marmeren tafel veilig bij de klant wordt afgeleverd en geïnstalleerd. Ze bieden vaak ook onderhoudstips en nazorg om de levensduur en esthetische waarde van de tafel te maximaliseren.

Benieuwd naar de verschillende eikenhouten tafels die wij al hebben gemaakt of gewoon wat inspiratie opdoen? Klik dan hier.

Heb je een idee in je hoofd van hoe je de tafel wilt, maar wil je graag even met ons overleggen wat hierin mogelijk is? Of wil je langskomen bij ons in de showroom? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter