Vraag een offerte aan
  • Lorem ipsum

Materialen en onderhoud: Fenix HPL

26 Jun 2024
door Iris van Meubols

Fenix HPL (High-Pressure Laminate) is een innovatieve, hoogwaardige laminaatoplossing die bekend staat om zijn esthetische en functionele eigenschappen. Fenix HPL wordt gemaakt door verschillende lagen papier geïmpregneerd met thermohardende harsen onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Het resultaat is een ultramodern oppervlak dat een aantal unieke eigenschappen biedt die het onderscheiden van traditionele laminaten.

 

Kenmerken van Fenix HPL:

  1. Matte afwerking: Fenix HPL heeft een ultramatte afwerking die een luxueuze uitstraling biedt zonder reflecties.
  2. Zelfherstellend: Het materiaal heeft thermische herstelbaarheid, wat betekent dat kleine krasjes en beschadigingen kunnen worden hersteld door hitte toe te passen.
  3. Vingerafdrukbestendig: Dankzij nanotechnologie zijn Fenix HPL-oppervlakken bestand tegen vingerafdrukken en vlekken, wat zorgt voor een schoon en aantrekkelijk uiterlijk.
  4. Hygiënisch en antibacterieel: De dichte, gesloten oppervlaktelaag is gemakkelijk schoon te maken en remt de groei van bacteriën.
  5. Duurzaamheid: Fenix HPL is bestand tegen krassen, slijtage, hitte, en impact, waardoor het ideaal is voor intensief gebruik.
  6. Kleurbestendigheid: Het materiaal is bestand tegen UV-licht en behoudt zijn kleur en uitstraling zelfs bij langdurige blootstelling.

 

Meubols is gespecialiseerd is in het creëren van prachtige, op maat gemaakte tafels met Fenix HPL. Het proces omvat de volgende stappen:

  1. Selectie van het materiaal: Meubols kiest zorgvuldig Fenix HPL in de gewenste kleur en afwerking, passend bij de esthetische eisen van de klant. De brede selectie van kleuren en texturen biedt tal van mogelijkheden voor maatwerk.

  2. Ontwerp en maatwerk: In nauwe samenwerking met de klant wordt een uniek tafelontwerp ontwikkeld. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke wensen, zoals afmetingen, vorm, stijl en kleur. Fenix HPL biedt de flexibiliteit om zowel moderne als traditionele ontwerpen te realiseren.

  3. Voorbereiding van de kern: Het tafelblad wordt voorbereid door het juiste kernmateriaal te kiezen, zoals MDF of multiplex, dat vervolgens wordt bedekt met Fenix HPL. Dit zorgt voor een stevige en stabiele basis.

  4. Aanbrengen van Fenix HPL: Het Fenix HPL wordt met precisie op de kern aangebracht. Dit proces omvat het zorgvuldig lijmen en persen van het HPL op de basis, waarbij geavanceerde technieken worden gebruikt om luchtbellen en onvolkomenheden te voorkomen.

  5. Randafwerking: De randen van de tafel kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Dit kan variëren van een naadloze Fenix HPL-afwerking tot contrasterende materialen zoals hout of metaal.

  6. Montage van de tafel: Het afgewerkte tafelblad wordt gecombineerd met een zorgvuldig ontworpen onderstel. Meubols biedt verschillende opties voor tafelonderstellen, die kunnen variëren van hout en metaal tot andere materialen die passen bij het ontwerp en de stijl van de tafel.

  7. Afwerking en controle: Na montage ondergaat de tafel een grondige kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat elk detail perfect is. Eventuele aanpassingen of finetuning worden uitgevoerd om de hoogste standaard van vakmanschap te garanderen.

  8. Levering en installatie: Meubols zorgt ervoor dat de op maat gemaakte tafel veilig bij de klant wordt afgeleverd en geïnstalleerd. Ze bieden vaak ook onderhoudsinstructies om de levensduur en esthetische waarde van de tafel te maximaliseren.

 

Benieuwd naar de verschillende eikenhouten tafels die wij al hebben gemaakt of gewoon wat inspiratie opdoen? Klik dan hier.

Heb je een idee in je hoofd van hoe je de tafel wilt, maar wil je graag even met ons overleggen wat hierin mogelijk is? Of wil je langskomen bij ons in de showroom? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter