Vraag een offerte aan
  • Lorem ipsum

Materialen en onderhoud: Notenhout

26 Jun 2024
door Iris van Meubols

Notenhout, afkomstig van bomen uit het geslacht Juglans, staat bekend om zijn rijke, warme kleuren en uitzonderlijke duurzaamheid. Het hout varieert in kleur van een lichtbruine kern met donkere strepen tot een diepe chocoladebruin met een bijna purperen tint. Notenhout heeft een fijne tot middelgrote nerf met een rechte, soms golvende, draad en een gladde textuur, wat het ideaal maakt voor hoogwaardig meubilair en decoratieve toepassingen. Door zijn unieke en aantrekkelijke nerfpatronen en kleurvariaties is notenhout zeer gewild in de meubelindustrie.

Meubols maakt optimaal gebruik van de unieke eigenschappen van notenhout om prachtige, functionele kunstwerken te creëren. Hier is hoe Meubols notenhout inzet voor hun tafels:

  1. Selectie van het Hout: Meubols begint met het zorgvuldig selecteren van notenhout van de hoogste kwaliteit. Dit omvat het kiezen van stukken met de mooiste nerfpatronen en de meest consistente kleuren. Door dit zorgvuldige selectieproces wordt elk tafelblad een uniek kunstwerk.

  2. Ontwerp op Maat: Bij Meubols worden de wensen en eisen van de klant centraal gesteld. Ze werken nauw samen met hun klanten om het perfecte ontwerp te creëren dat past bij hun smaak en de stijl van hun interieur. De flexibiliteit in ontwerp zorgt ervoor dat elke tafel uniek is en precies voldoet aan de verwachtingen van de klant.

  3. Vakmanschap: Ervaren ambachtslieden bij Meubols gebruiken traditionele en moderne technieken om het notenhout te bewerken. Ze zorgen voor een nauwkeurige afwerking, waardoor de natuurlijke schoonheid van het hout volledig tot zijn recht komt. Dit vakmanschap garandeert niet alleen een prachtige uitstraling, maar ook een duurzame constructie.

  4. Afwerking: De tafels worden afgewerkt met hoogwaardige oliën en lakken die de natuurlijke kleur en nerf van het notenhout benadrukken. Deze afwerking beschermt het hout ook tegen slijtage en zorgt ervoor dat de tafel zijn schoonheid jarenlang behoudt.

  5. Duurzaamheid: Naast het esthetische aspect, zorgt Meubols ervoor dat hun tafels duurzaam en stevig zijn. Notenhout is van nature sterk en bestand tegen krassen en deuken, wat bijdraagt aan de lange levensduur van de meubels.

Notenhout is dus duurzaam en kan tegen een stootje, dankzij de hogere dichtheid vergeleken met andere massieve houtsoorten. Wij werken onze tafels af met hoogwaardige lakken en oliën, waardoor de tafel geschikt is voor intensief gebruik. Ook bij onze notenhouten tafels geldt:

- Zet geen hete pannen direct op tafel.

- Gebruik onderzetters en/of placemets.

- Zorg dat er geen te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis is.

- Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen.

- Gebruik geen zuren om de tafel af te nemen.

- De tafel afnemen kan met een vochtige doek.

 

Benieuwd naar een aantal voorbeelden van notenhouten tafels? Klik dan hier.

 

Heb je een idee in je hoofd van hoe je de tafel wilt, maar wil je graag even met ons overleggen wat hierin mogelijk is? Of wil je langskomen bij ons in de showroom? Neem dan contact met ons op via [email protected].